Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Een stap omhoog? Lift je carrière!

8 januari 2020 / Algemeen

The sky is the limit! Als carrieretijger ben je vast al goed op weg en heb je gedurende je leven al mooie stappen gemaakt. Of je begint pas net aan je werkende leven en hebt eindeloze ambities. Op welk punt je momenteel ook in je leven staat, er zijn altijd mogelijkheden om hogerop te komen. En hoe je sport, voeding, leefstijl & schoonheid kunt gebruiken om je carrière een boost te geven, is dan ook het onderwerp van deze speciale blog.

Andersom kan natuurlijk ook, al zal het niemand wens zijn om een stapje terug te doen. Of er moeten belangrijke persoonlijke belangen meewegen zoals ziekte, een andere uitdaging in het leven of het opnemen van een vrije dag voor je kind. En dan is het nog maar de vraag of de werkgever hier blij mee is. Want niet elke baas wordt er vrolijk van dat hun werknemer een papa-dag wil of een extra hobby naast het werk heeft. Dat stapje terug is dus niet bij elk bedrijf mogelijk.

Erger is natuurlijk wanneer iemand verplicht een stap terug moet doen. De persoon in kwestie is misschien (te) vaak ziek, functioneert niet naar behoren, heeft te vaak een alcohollucht om zich heen hangen of wat voor reden dan ook. Zo’n werknemer zal dan eerst zijn of haar leven op de rit moeten krijgen voordat deze überhaupt kandidaat voor een promotie mag zijn. En dan nog moet deze (voor een stapje hogerop) beter zijn dan de rest van de kandidaten. Een onmogelijk opdracht lijkt dat zo!

Gelukkig kan iedere persoon (of in dit geval werknemer) elke seconde zijn of haar leven een positieve twist geven. En investeren in jezelf of je gezondheid kan het verschil maken tussen ‘het krijgen van die promotie’ of ‘juist niet’. Misschien gebeurt dit al op korte termijn, duurt het wat langer of is het bij een andere werkgever…. Maar de kans is een stuk groter dat het je gaat lukken wanneer je gezond, vitaal en vol vertrouwen door het leven gaat. Een investering die kan lonen dus.

Mijn kennis delen met de Sportbibliotheek

Er zijn verschillende onderzoeken op het gebied van promotie maken die elkaar veelal tegenspreken. Zo zouden knappe mannen 20% meer kans hebben om voor een functie te worden aangenomen. Mits de beoordelaar deze knappe man niet als concurrentie ziet. Voor vrouwen zou dit volgens de onderzoeken niet uitmaken. Of dit allemaal waar is valt te betwisten; maar wat zou jij doen als je in een selectiecommissie zit? Zou je een gezond en verzorgd iemand aannemen of een bleek, ziek ogend en onverzorgde kandidaat?

De keuze is dus niet zo heel moeilijk. Want vitale en gezonde mensen hebben meestal dan ook meer succes in het leven; of dit nu op privé- of werkgebied is. Maar hier moet je natuurlijk wel wat voor doen! Zorg dus dat je voldoende beweegt en doe 2 á 3 keer per week aan sport om een sterke en rechte houding te ontwikkelen. Niet alleen komt dit je gezondheid ten goede en ben je minder vaak ziek, het geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen.

Boeken over sport, voeding en leefstijl

Elke maandag een nieuwe blog

Want over sport, voeding en leefstijl is genoeg te vertellen!

Met deze blog ga ik proberen zo veel mogelijk mensen te helpen met mijn kennis. Dit doe ik vanuit een aantal rollen. Hierbij kun je denken aan mijn rol als partner & vader, als sportinstructeur, als badmeester, als sportliefhebber en natuurlijk als voeding- en leefstijlcoach. Vanuit deze rollen schrijf ik over mijn eigen ervaringen en geef ik handige tips om je hierbij te helpen.

Elke maandag plaats ik een nieuwe persoonlijke blog. Dit vul ik op donderdag aan met andere interessante berichten. Wil je als eerste op de hoogte zijn, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan heb ik ook nog eens een leuk cadeautje voor je… Daarnaast help je mij door mezelf extra gemotiveerd te houden; want door jou als lezer gaat het bloggen me zeker lukken!

Je hoort volgende week weer van mij!

Ondertekening Michael

“Over welke onderwerpen hoor je graag meer? Laat het me weten in de reacties. En ken je iemand die misschien ook baat heeft bij deze handige tips, deel je dan dit bericht?”

Plaats een reactie

*Required fields Please validate the required fields

*

*