Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Een stap omhoog? Lift je carrière!

8 januari 2020
Een stap omhoog? Lift je carrière!

The sky is the limit! Als carrieretijger ben je vast al goed op weg en heb je gedurende je leven al mooie stappen gemaakt. Of je begint pas net aan je werkende leven en hebt eindeloze ambities. Op welk punt je momenteel ook in je leven staat, er zijn altijd mogelijkheden om hogerop te komen. En hoe je sport, voeding, leefstijl & schoonheid kunt gebruiken om je carrière een boost te geven, is dan ook het onderwerp van deze speciale blog.

Andersom kan natuurlijk ook, al zal het niemand wens zijn om een stapje terug te doen. Of er moeten belangrijke persoonlijke belangen meewegen zoals ziekte, een andere uitdaging in het leven of het opnemen van een vrije dag voor je kind. En dan is het nog maar de vraag of de werkgever hier blij mee is. Want niet elke baas wordt er vrolijk van dat hun werknemer een papa-dag wil of een extra hobby naast het werk heeft. Dat stapje terug is dus niet bij elk bedrijf mogelijk.

Erger is natuurlijk wanneer iemand verplicht een stap terug moet doen. De persoon in kwestie is misschien (te) vaak ziek, functioneert niet naar behoren, heeft te vaak een alcohollucht om zich heen hangen of wat voor reden dan ook. Zo’n werknemer zal dan eerst zijn of haar leven op de rit moeten krijgen voordat deze überhaupt kandidaat voor een promotie mag zijn. En dan nog moet deze (voor een stapje hogerop) beter zijn dan de rest van de kandidaten. Een onmogelijk opdracht lijkt dat zo!

Gelukkig kan iedere persoon (of in dit geval werknemer) elke seconde zijn of haar leven een positieve twist geven. En investeren in jezelf of je gezondheid kan het verschil maken tussen ‘het krijgen van die promotie’ of ‘juist niet’. Misschien gebeurt dit al op korte termijn, duurt het wat langer of is het bij een andere werkgever…. Maar de kans is een stuk groter dat het je gaat lukken wanneer je gezond, vitaal en vol vertrouwen door het leven gaat. Een investering die kan lonen dus.

De fitte en vitale werknemer of de slonzige...

Welke persoon zou jij kiezen als toekomstige collega?

Er zijn verschillende onderzoeken op het gebied van promotie maken die elkaar veelal tegenspreken. Zo zouden knappe mannen 20% meer kans hebben om voor een functie te worden aangenomen. Mits de beoordelaar deze knappe man niet als concurrentie ziet. Voor vrouwen zou dit volgens de onderzoeken niet uitmaken. Of dit allemaal waar is valt te betwisten; maar wat zou jij doen als je in een selectiecommissie zit? Zou je een gezond en verzorgd iemand aannemen of een bleek, ziek ogend en onverzorgde kandidaat?

De keuze is dus niet zo heel moeilijk. Want vitale en gezonde mensen hebben meestal dan ook meer succes in het leven; of dit nu op privé- of werkgebied is. Maar hier moet je natuurlijk wel wat voor doen! Zorg dus dat je voldoende beweegt en doe 2 á 3 keer per week aan sport om een sterke en rechte houding te ontwikkelen. Niet alleen komt dit je gezondheid ten goede en ben je minder vaak ziek, het geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen. Wees dus die actieve medewerker, want het zal je carrière een boost geven.

Veel succes op weg naar promotie!

Ondertekening Michael

Je angst aanpakken met klotsende okseltjes