Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Nobody’s perfect

6 januari 2019 / Algemeen
Nobody’s perfect

Nobody’s perfect en ik al zeker niet! Terwijl het lijkt alsof ieder ander gelukkig is en moeiteloos door het leven gaat, zo moeilijk lijkt het soms bij mij te gaan. Maar inmiddels heb ik wel ervaren, dat dit meestal maar schijn is en praktisch iedereen met zijn of haar eigen problemen te kampen heeft.

Heb geduld, wees positief en blijf proberen… Het is lijfspreuk die het beste bij me past en één die ik mezelf echt eigen heb gemaakt. Deze zin geeft namelijk de juiste handvatten om tegenslagen en grote problemen het hoofd te bieden. Want iedereen kent deze hobbels wel! Het zorgt er dan ook voor dat dingen moeilijker gaan, het geluksniveau daalt en het bereiken van doelen sowieso mislukt.

Ben niet perfect, maar het lukt mij

Met mijn sterke en zwakke kanten!

Het bereiken van doelen is iets dat me eigenlijk altijd wel lukt en het is ook echt een sterke kant van mij. Zo heeft iedereen zijn eigen sterke en zwakke kanten en vaak zijn dit tegenpolen van elkaar! Want alhoewel ik een echte piekeraar kan zijn, en vaak controle wil houden, zo weet ik heel goed hoe ik dit kan gebruiken om mijn persoonlijke doelen te bereiken. Of dit nu komende maand moet worden bereikt of pas veel later, door vallen en opstaan kan ik regelmatig bijsturen.

Zo is mijn bedrijf EerlijkSportAdvies 10 jaar later nagenoeg hetzelfde gebleven als ik me in het begin had voorgesteld. Mijn klanten heb ik in het verleden dan ook hetzelfde geleerd. Want niemand is hetzelfde en de perfecte aanpak van een probleem kan bij iedereen verschillen. Ik gaf mijn klanten dan ook een duidelijk stappenplan en puzzelde mee om deze zo goed mogelijk te laten aansluiten op hun persoonlijke situatie. En dat werkte bij de meeste van hen perfect!

Wil je sport, voeding of leefstijldoelen bereiken?

Geef dan nooit op en blijf vallen en opstaan!

In de producten van de Sportbibliotheek (zoals de e-books of speciale programma’s) heb ik dezelfde aanpak verwerkt. Het zijn overzichtelijke stappenplannen die in het verleden hebben gezorgd voor fantastische resultaten. En vorm je deze naar je eigen persoonlijke situatie, dan heb je een effectief plan van aanpak waarmee je direct aan de slag kan. Of dit nu om het opbouwen van de conditie, afvallen, stress verminderen of een ander doel gaat; het behalen van resultaten gaat op dezelfde manier.

Dus wanneer je iets wilt bereiken, geef dan nooit op! Blijf vallen en opstaan, wat je persoonlijke doel ook is. Want ook al worstel je met dingen, er is altijd een andere mogelijkheid! En soms kun je het niet alleen oplossen en moet je ook gewoon om hulp vragen. Want nobody’s is perfect en jij en ik al zeker niet!

Met vallen en opstaan gaat het je lukken! Veel succes!

Ondertekening Michael

“Wat zijn jou persoonlijke doelen en lukt het een beetje om deze te bereiken? Laat het horen in de reacties”. En ken je iemand die ook baat heeft bij deze blog, deel je dan dit bericht? Het wordt zeker gewaardeerd”

8 Reacties

 1. Ria Versteegh Coach januari 9, 2019 (9:36 am)

  Hoi Michael leuk om te lezen en ben blij dat jij er ook zo over denkt. Want ik wordt gek van de mensen met hun perfecte leventje. Maar ook zij hebben genoeg minpunten, alleen zien ze dat niet. Ik ga zeker eens kijken naar jullie producten. Misschien dat ik daar iets heb

  Reageer op Ria Versteegh
  • Michael van Houwelingen Coach januari 10, 2019 (4:49 pm)

   Maak je niet te druk Ria. Er zullen altijd mensen zijn die willen ‘levelen’. Dat betekent dat ze jouw eigenwaarde naar beneden halen en zichzelf zo beter voelen. Ontwijk deze mensen of laat hun opmerkingen het ene oor ingaan en het andere uit. Zij zijn niet beter dan jij bent!

   Voor jou zou de doelstelling zelfvertrouwen vergroten of stresshantering waarschijnlijk wonderen doen. Kijk dus eens bij het onderdeel klaar voor de start.

   Reageer op Michael van Houwelingen
   • Ria Versteegh Coach februari 10, 2019 (1:06 pm)

    Bedankt Michael! Het levelen kende ik niet. Maar zal eens kijken naar zelfvertrouwen en stresshantering

    Reageer op Ria Versteegh
 2. Stephan Klomp Coach januari 14, 2019 (12:56 pm)

  Zo heb ik het meeste geleerd met veel vallen. Daarna stond ik weer op en kon ik er weer tegenaan. En zo help ik nu anderen met problemen. Je motto is voor mij dus heel herkenbaar en heeft mij dus ook goed gedaan!

  Reageer op Stephan Klomp
  • Michael van Houwelingen Coach januari 17, 2019 (12:52 pm)

   Zeker bij afvallen gaat het vaak met 2 stapjes vooruit en 1 stapje achteruit. Laat je jezelf demotiveren door dat stapje achteruit, dan is jet afvalpoging gedoemd om te mislukken.

   Ben blij te horen dat je er nu andere mee helpt, want er zijn veel mensen die met afvallen struggelen. En juist zij hebben een luisterend oor en duwtje in de rug nodig. Ga dus vooral zo door!

   Reageer op Michael van Houwelingen
 3. Toos van Alberts Coach januari 18, 2019 (10:41 pm)

  Ik wil fitter worden zodat ik in de ochtend niet zo moe wakker wordt. Ik weet alleen nog niet hoe ik dit precies wil doen. Want ik hou niet zo van sporten en zie mezelf niet elke dag naar de sportschool gaan.

  Reageer op Toos van Alberts
  • Michael van Houwelingen Coach januari 24, 2019 (6:50 pm)

   Hoi Toos, niet zo van sporten houden is voor veel mensen wel herkenbaar. Laat je daardoor niet weerhouden, want er zijn tal van andere mogelijkheden om fitter te worden. Ga vaker lopen (bijvoorbeeld naar de winkels), neem de trap, laat de auto staan of ga fietsen naar je werk. Ook zo krijg je meer energie.

   En vergeet natuurlijk voeding en leefstijl niet. Want met gezonde voeding voel je jezelf sterker en krijg je meer energie. Maar met mediteren of het doen van yoga oefeningen laad je ook je lichamelijke en geestelijke batterij weer op.

   Reageer op Michael van Houwelingen
   • Toos van Alberts Coach januari 30, 2019 (4:08 pm)

    Bedankt voor de tips. Ik zal eens kijken naar die andere dingen.

    Reageer op Toos van Alberts

Plaats een reactie

*Required fields Please validate the required fields

*

*