Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Ben jij al summerproof?

22 april 2019
Ben jij al summerproof?

Het wordt steeds warmer en het zonnetje begint meer en meer te schijnen… En wat betekent dat? De wintermaanden zijn voorbij! De bloemen staan sierlijk in de berm, de korte broeken kunnen weer uit de kast en de winterjassen er juist in. De mensen om je heen worden vrolijker en de snotterende neuzen verdwijnen. Heerlijk dus weer die lente!

Tegelijkertijd begint voor veel mensen ook weer die bekende stress. Want met die korte kleren, komt ook de vraag of je klaar bent voor de zomer. Want zie ik er nog wel goed uit? Past die bikini nog wel en heb ik nog geschikte zomerkleding? En die witte benen moeten toch echt wat bruiner worden, want anders sta ik voor schut. Heb ik nog wel de juiste zonnebril, want die heb ik ook al tijden niet gezien.

Kortom ben je nog Summerproof? Zo ja, dan ben je mooi op tijd en kun je gaan genieten van de zomer. Zo nee, dan moet je nu echt aan de bak, want heel veel tijd heb je niet meer. Gelukkig loopt de zomer tegenwoordig niet meer tot aan de zomervakantie, maar beginnen de koude maanden vaak pas vanaf eind Oktober. Je hebt dus nog wel even de tijd om in de zomerstemming te komen.

Natuurlijk zijn er ook tal van mensen die dit helemaal niets kunnen schelen. Hoezo summer-stress? Want waarom zou je er voor de zomer goed uit moeten zien? Dat kan toch elk moment in het jaar? En alhoewel dit voor iedereen een eigen keuze is, is dit misschien wel de meest logische beredenering. Elk seconden in je leven heb je namelijk de mogelijkheid om een beter iemand te worden en de dingen aan te pakken die je wilt veranderen.

De zomer is geweldig voor je gezondheid

Geniet jij ook zo van het zonnetje?

De zomer, de meeste mensen kijken er al maanden naar uit. Want die constante verkoudheid, griepverschijnselen en dat ongure weer, je zou er depressief van worden. En vaak worden mensen dat ook! Niet voor niets is er een ‘Blue Monday’ bedacht, waarbij lange donkere dagen en mislukte goede voornemens mensen tot treurigheid stemmen. Maar na die maandag komt weer een dinsdag en dat betekent weer uitkijken naar de lente en de zomer.

Uiteindelijk komt die zomer echt en vaak merk je dat aan je lichamelijke en geestelijk toestand. Door het zonnetje en de fluitende vogels voel je jezelf gelijk een stuk beter. De vitamine D (die je via de zon binnenkrijgt) verhoogt je energiegehalte en geeft een mooiere glans aan je huid. Daarnaast is dit ook belangrijk voor je botten en gebit, maar daar zul je waarschijnlijk weinig van merken. Kortom: je krijgt weer zin in het leven en wilt dingen weer actief gaan aanpakken.

Hoe je de zomer in wilt gaan, bepaal je dus lekker zelf. Het is maar net hoeveel waarde je eraan hecht. Maar degene die klaar voor de zomer willen zijn, moeten hier natuurlijk wel wat voor doen. En hoe eerder je begint met deze goede voornemens, des te meer tijd je hebt om aan je doelen te werken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk hoe hoog je de lat legt. Want wil je in Maart beginnen en jezelf een wasbordje cadeau geven. dan wens ik je veel succes.

Blijf dus wel realistisch, want ‘summerproof zijn’ betekent niet het perfecte lijf hebben. Tevreden zijn met je jezelf en jouw lichaam is belangrijker, aangezien je ook van de zomer moet kunnen genieten. En als je maanden keihard getraind hebt, kun jij dan in een zomers drankje nuttigen of gaan barbecueën zonder schuldgevoel?  Dat kan dus nooit de bedoeling zijn van je goede voornemens, want ook deze zomer is het de bedoeling dat je volledig gaat genieten!

Conditie opbouwen met hardlopen

Summerproof met sport, voeding en leefstijl

Maar het belangrijkste is dat je gaat genieten van de zomer!

Zelf ben ik deze tijd niet bezig met het summerproof worden. En in de blog “Ik masseer me suf” lees je waarom. Simpelgezegd heb ik dit jaar wel wat beters te doen. Maar gelukkig kan ik elk moment aangrijpen om extra te gaan sporten, nog meer op mijn voeding te letten of wat extra aan mijn geestelijke gesteldheid te doen. Alhoewel ik nu natuurlijk ook met mijn persoonlijke doelen bezig ben, stel ik na de zomer (wanneer ik deze gehaald heb) weer nieuwe doelen op.

Goede voornemens komen dan ook meerdere keren per jaar en je hebt altijd de mogelijkheid om nieuwe doelen op de stellen. Zo is er na de zomervakantie vaak een moment dat veel mensen weer extra met hun gezondheid bezig willen zijn. Want de meeste van hen zijn iets te slecht bezig geweest in de vakantie. In januari stellen we weer doelen op omdat we door de feestdagen wat zijn aangekomen en in de lente als we klaar willen zijn voor de zomer.

Die periodes van goede voornemens merk je vaak aan de drukte bij fitnessscholen en zwembaden, maar ook bij yoga groepen of meditatie lessen. Iedereen wil weer in balans komen en gaat zich bezig houden met sport, voeding of leefstijl. En op welke manier jij jezelf met je gezondheid wil bezighouden, het is allemaal prima! Maar let er wel op dat je gefocust bent op je doelen; want zomaar iets doen (of alles tegelijk willen) is gedoemd om te mislukken.

Ga dus vooral sporten, als je een betere conditie of meer spiermassa wilt opbouwen. Wil je afvallen, dan kun je jouw focus leggen op sport, maar vooral ook op voeding. En wil je beter met stress omgaan, meer zelfvertrouwen kweken of effectiever je doelen bereiken, dan kun je jezelf het beste richten op een goede leefstijl. En misschien dat een leefstijl met een ontspannen toestand en weinig stress, wel de beste manier is om je goede voornemens te halen. Alleen kost dat weer tijd!

Maak voor jezelf dus heel goed duidelijk wat je wilt bereiken en waarom. Deze persoonlijke doelen moeten daarbij ook wel haalbaar zijn, want anders leveren ze veel stress en een zeer slecht gevoel op. En zou je zo de zomer in willen gaan? Maak je doelen dus realistisch en wees trots op wat je al hebt bereikt. Geef jezelf de tijd hiervoor en hou onze favoriete uitspraak steeds in gedachte: Heb geduld, wees positief en blijf proberen.

Succes met het Summerproof worden, je kan het! Tot volgende week weer…

Ondertekening Michael

“Hoe erg ben jij bezig met het Summerproof worden of juist helemaal niet? Laat het me weten in de reacties. En ken je iemand die misschien ook baat heeft bij deze handige tips, deel je dan dit bericht?”