Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Spieren als de Hulk

4 februari 2019
Spieren als de Hulk

Hulk Hogan, Jerommeke of Rocky, wie wil er nou niet zo gespierd zijn? Nou de meeste vrouwen natuurlijk! En misschien ook wel veel mannen… Want de meeste van hen weten dat ze hier ook echt wel wat moeite voor moeten doen. Er gaat veel tijd in in je trainingen zitten, het kost ontzettend veel energie en eigenlijk ben je nooit tevreden met jezelf.

Maar er zijn natuurlijk ook tussenvormen, die een stuk minder intensief zijn. En eigenlijk zou iedereen zich met een bepaalde vorm van krachttraining bezig moeten houden, want het doet wonderen voor je gezondheid. Daarbij hoef je er niet eens zoveel voor te doen. Want wanneer je al 2x per week een effectieve krachttraining kunt inplannen, doe je al veel goeds voor je lichaam en geest.

Je hoeft nergens bang voor te zijn

Spiermassa opbouwen kan op verschillende manieren

Niet alleen worden mannen met een krachttraining wat gespierder, ook vrouwen krijgen een betere houding en een mooiere lichaamscontour. Daarbij hoeven vrouwen ook niet bang te zijn om té gespierd te worden, want zoals eerder vermeld zijn er verschillende vormen van krachttraining. Onthoud dat het mannelijk geslachtshormoon Testosteron aanwezig moet zijn, en dat er intensief getraind moet worden, om grote en dikke spieren te krijgen. Wees dus niet bang!

Je hebt dus zelf de keuze hoe je jezelf ontwikkeld. Met weinig herhalingen (6-8 reps) en een zwaar gewicht, krijg je dikkere spieren. Maak je veel herhalingen (15-20 reps) met een laag gewicht, zoals bij bepaalde groepslessen het geval is, dan krijg je juist langere en slankere spieren. En daarbij ook nog eens een mooie rechte houding. Een perfecte mix dus! En geweldig dus als je een mooier schoonheidsideaal wilt gaan nastreven.

Ook wanneer je effectief en verantwoord wilt afvallen is het heel verstandig om te werken aan je spiermassa. Want met een goede conditietraining val je op korte termijn af, maar dit effect is na enkele uren weer verdwenen. Doe je ook aan krachttraining, dan heeft je lichaam enkele dagen nodig om te herstellen. En al die tijd verbrandt je lichaam extra calorieën; gewoon terwijl je op de bank zit of ligt te slapen! Klinkt goed toch?

Meer spiermassa is geschikt voor iedereen

Spieropbouw is niet alleen gemotiveerde pubers

Maar het doet wonderen voor iedereen!

In de praktijk hielp ik niet alleen gemotiveerde pubers met het opbouwen van de spiermassa. Ik gebruikte krachttraining ook om mensen met rugklachten, nek- en schouderproblemen en ouderen met botontkalking van hun problemen af te helpen. Daarnaast was dit type training ook geschikt voor klanten die wilde afvallen. Want een beter spierstelsel verhoogd je grondstofwisseling, waardoor je dagelijks meer calorieën in rust gaat verbranden.

Welke vorm van trainen je dus ook kiest, je krijgt er ontzettend veel voor terug. En het mooie is dat het opbouwen van de spiermassa voor iedereen mogelijk is. Want ook ouderen, zwangere vrouwen, mensen met een beperking of degene die juist meer zelfvertrouwen willen, hebben veel baat bij een krachttraining. Het geeft je niet alleen een sterker en gezonder lichaam, maar je voelt je ook krachtiger dan ooit tevoren.

Iedereen kan dus gaan profiteren van deze geweldige voordelen, je moet alleen wel weten hoe. De meeste fitnesstrainers kunnen je hierbij helpen en een schema voor je uitschrijven. Grijp in ieder geval niet naar verboden midden, want met voeding kun je ook een hoop bereiken. En heb je nog meer hulp nodig, dan kun je natuurlijk altijd het Kennisplatform raadplegen. een van onze speciale programma’s volgen of meedoen met de Ultimate Mix.

Succes met trainen, want ook jij kan hier van profiteren!

Ondertekening Michael

“Zie jij jezelf al als de Hulk of ben je bang voor krachttraining? Laat van je horen in de reacties! En ken je iemand die ook meer wilt weten over het opbouwen van de spiermassa, deel je dan dit bericht?”