Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Sporten is (goed) voor iedereen

14 januari 2019
Sporten is (goed) voor iedereen

Wil je gezonder en vitaal oud worden, dan moet je sporten! Tenminste dat is wat je altijd om je heen hoort. En alhoewel je jezelf door sporten geweldig gaat voelen, hebben sommige mensen hier gewoon echt geen tijd voor of zin in. Soms wordt er wel geprobeerd te sporten, maar dit gaat meestal maar enkele weken goed. Herkenbaar?

Ook ik heb hier niet altijd zin in… Want eindeloos mijn baantjes blijven zwemmen, mezelf afpeigeren door te gaan hardlopen of grote stukken fietsen, het is niet aan mij besteed! Wel vind ik het lekker om meerdere sporten met elkaar af te wisselen, maar daar heb ik dan weer niet altijd de tijd voor. Een sportief leven lijkt eigenlijk niet voor mij weggelegd.

Maar inmiddels heb ik wel geleerd dat veel bewegen, goede voeding en geestelijke rust ook veel positiefs voor mijn gezondheid doet. En gelukkig kom ik wel aan sporten toe door mijn werk als sportinstructeur. Want naast mijn bedrijf EerlijkSportAdvies geef ik wekelijks ook nog verschillende sportlessen, waardoor ik prima in conditie blijf.

Verschillende mensen die gaan sporten

En elk persoon heeft andere wensen

Als instructeur zie ik dan ook de vele voordelen die sporten met zich meebrengt. Zo heb ik veel van mijn klanten flink wat kilo’s zien verliezen, een stuk gespierder zien worden of ze hebben zichzelf voorbereidt op een marathon of triatlon. Verstandig sporten zorgt dan ook voor fantastische resultaten en in de afgelopen jaren heb ik dan ook verschillende mensen met talloze wensen voorbij zien komen.

Ieder persoon heeft zijn eigen wensen en problemen en de leukste groep om les te geven vind ik dan ook mijn Vitaal (50+) lessen. Want hier is echt iedereen anders! Niet alleen zie ik mijn klanten wegzwijmelen bij Golden Oldies (zoals Elvis en Chubby Checker), maar ik zie ook in grote mate de gezondheid en het functioneren verbeteren.

De behaalde resultaten zijn dan ook voor iedereen verschillend. Zo heeft de ene persoon geen last meer van de heupen of de onderrug, bij de andere verdwijnen de nek- en schouderklachten en bij veel mensen doet deze les wonderen voor de geest. Men voelt zich door het samen sporten minder eenzaam, depressies en stressklachten verminderen en men heeft alweer zin in de volgende les.

Wordt zelf een expert in sport, voeding en leefstijl

Iedereen kan sporten

Mijn mooiste ervaring als sportinstructeur

Eén van mijn mooiste ervaringen is dan ook een deelnemer met een spierziekte, die eigenlijk geen enkele sport kan beoefenen. De eerste weken moest hij uit het water getild worden en gingen de bewegingen moeizaam. Na verloop van tijd kon hij zelf het water uit klimmen en voerde hij de oefeningen 100x beter uit. Geweldig dus!

Het laat dan ook zien dat iedereen kan sporten, ook al heeft iemand een beperking, durft deze vanuit onzekerheid niet te sporten of zijn er geen financiële middelen voor. Er is altijd een mogelijkheid en welke dat is, kan voor iedereen anders zijn. Maar geef niet op… Want sporten is voor iedereen!

Sportse en tot volgende week!

Ondertekening Michael

“Wil je advies over jou situatie of lijkt het je leuk om een keer bij mij (op woens- of donderdag) te komen sporten? Stuur dan een mailtje of laat hieronder een reactie achter.”