Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Succesbelevingen – Voel je geweldig!

11 februari 2019
Succesbelevingen – Voel je geweldig!

Succes in het leven! Wie wil dat nu niet? Alhoewel een enkeling tevreden is met hoe het leven nu gaat, zo zal het merendeel van de mensen best wat dingen willen veranderen. En wat die verandering is, kan voor iedereen verschillen. Want de ene persoon wil succesvoller in het werk worden, de andere wil liever wat slanker zijn en de ander wil zich gewoon minder somber voelen.

Er is echter altijd type mensen dat zich voordoet alsof alles geweldig gaat… Hij of zij heeft een geweldig gezin, is succesvol op het werk en niemand is zo gelukkig als zij zijn. En wanneer je met zo’n persoon praat, voel je jou eigenwaarde steeds dieper zinken. Want als het bij hem of haar zo geweldig gaat, waar gaat het bij mij dan mis? En waarom is de ander zo perfect en lijkt hun leven zoveel beter dan dat van mij?

Elk huisje heb z'n kruisje

Dus ook degene met die vele praatjes

Vroeger kon ik ook zo jaloers op dit soort mensen zijn, maar inmiddels weet ik wel beter. Want alhoewel veel van deze mensen doen alsof ze alles voor elkaar hebben, zo is dit eigenlijk maar schijn. De fantastische buurvrouw heeft ook haar eigen problemen, de praatgrage manager is eigenlijk heel onzeker en die energiezuigende vriend weet al helemaal niet wat hij met zichzelf aanmoet.

“Elk huisje heb zijn kruisje” is altijd van toepassing en alleen iemand die zijn eigen pluspunten/ krachten en tekortkomingen kent, kan als mens blijven groeien. En ook al ben je niet perfect en heb je je eigen nukken, als mens ben je net zo waardevol als de ander! Niemand is beter dan jij bent en jij bent niet beter dan ieder ander. Met die gedachte in je hoofd, kun je aan de slag met het bereiken van je doelen.

Met je sterke punten haal je meer successen bij je persoonlijke doelen. Hou je daarbij ook nog eens rekening met je slechte eigenschappen dan voorkom je mislukkingen. Maar laat je in ieder geval niet ompraten door iemand anders, want alleen jij kan jouw doelen met succes behalen. De ander heeft zijn of haar eigen plus- en minpunten en dus ook hele andere problemen. En wat diegene daar mee doet, moet hij of zij lekker zelf weten!

Vrouw traint thuis

Succesvoller worden kan iedereen!

Met succesbelevingen en je zelfvertrouwen vergroten

Om succesvoller te worden zul je dus jezelf moeten accepteren. Dit doe je vooral door je zelfvertrouwen te vergroten en goed voor jezelf te zorgen. Want als jij je lekker voelt, kun je groeien als mens, steeds positiever worden en succesmomenten creëren. En als je weet hoe je dat doet, kun je andere mensen weer helpen groeien. Een win-win situatie dus!

Succesbelevingen kunnen hierbij helpen. Want iemand die het gevoel heeft niets waard te zijn, zal ook geen moeilijke dingen aangaan. En wanneer dat niet gebeurt zal men op hetzelfde niveau blijven en zullen succesvolle ervaringen nooit optreden. En juist die succesvolle ervaringen zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen toeneemt en je zelf je eigen successen creëert. Hoe klein of groot je doelen ook zijn.

Luister dus niet naar die bemoeizuchtige vriendin of kleinerende collega, want jij bent net zoveel waard! Kruip niet in de slachtofferrol en geef andere niet de schuld, want daar heb je niets aan. Wees juist proactief, verstop je niet en pak je eigen problemen aan. Denk aan de slogan van een groot sportmerk “Just do it”. Niet denken maar gewoon doen! En elke succesbeleving die je behaald, laat je weer een stukje groeien.

Veel succes met je succesbelevingen! Je kan het!

Ondertekening Michael

“Waar ben jij onzeker over en hoe kan jij succesbelevingen in je leven toepassen? Laat het vooral weten in de reacties. En ken je iemand die misschien ook baat heeft bij deze handige tips (die energiezuigende vriend), deel je dan dit bericht?”