Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Stresshantering

Hoe ga jij met stress om?

Doe aan stresshantering op een prettige manier
Stress en stressinvloeden hanteren

Drukte in je hoofd, piekeren, jezelf gejaagd of onrustig voelen, depressie, stemmingswisselingen en een burn-out; het zijn geestelijke klachten die steeds erger kunnen worden. Helaas heeft dit ook zijn uiting in verschillende lichamelijke klachten zoals nek- en schouderklachten, spanningshoofdpijn of hyperventilatie. Maar gelukkig kan het hanteren van stress je leven een positieve wending geven.

Het hedendaagse leven zorgt ervoor dat we lichamelijk minder actief zijn dan vroeger en meer zijn gaan denken. Daarnaast zorgen de snelle informatievoorzieningen, de uitgebreide keuze mogelijkheden en de verschillende manieren van communiceren (zoals social media) voor steeds meer stress. Omdat we minder actief zijn geworden en meer zijn gaan denken, is de invloed van stress en spanning minder goed merkbaar. Men gaat steeds meer met het hoofd in de wolken lopen en zal lichamelijke signalen steeds minder goed voelen.

Maar wanneer je de lichamelijke en de geestelijke signalen gaat opmerken, kun je hier wat aan doen. In plaats van negatieve gedachten, emoties en de verschillende signalen weg te stoppen, ga je bij deze doelstelling de meegeleverde stress hanteren. De stressinvloeden blijven wel degelijk bestaan, maar je leert ermee om te gaan en hier tijdig naar te handelen.

Stresshantering kent vele voordelen

En daar ga jij van profiteren!

Het hanteren van stress is geen gemakkelijke opgave. Want je bent inmiddels zo gewend geraakt aan je oude stressvolle gedrag. In het begin kunnen lichaam en geest dan ook gaan protesteren.  Maar als je dat weet van te voren, dan weet je ook gelijk wat je valkuil is. Laat je daar zeker niet van weerhouden, want:

 

♦ Door stresshantering kun je het piekeren stoppen

♦  Je leert gedachtes en emoties te laten gaan

♦  Je hoofd wordt hierdoor rustiger

♦  Je bent minder gejaagd en kunt steeds beter ontspannen

♦  Je wordt problemen steeds beter de baas

♦  Je krijgt minder last van spanningshoofdpijn

♦  Je hebt minder last van spanning in spieren en pezen

♦  Je bent rustiger en kan beter met emoties over weg

♦  Je slaapt beter in, slaapt dieper en bent s’ ochtends meer uitgerust

♦  Je hebt minder last van hyperventilatie- en paniekaanvallen

♦  Je voelt uzelf  zorgelozer en geniet meer van het leven.

Combineer sport, voeding & leefstijl

Want zo haal je het meeste resultaat

De beste resultaten bij je doelstelling krijg je met een combinatie van sport, voeding en leefstijl. Want de verschillende  onderdelen vullen elkaar perfect aan en vergroten de kans op geweldige resultaten. En het mooie is… Je bepaalt zelf met welk onderdeel je als eerste aan de slag gaat.

 

Sport: Invloed van sportStress en spanning gaan zich vaak nestelen in uw lichaam. Hierdoor raakt het lichaam meer gespannen en kunnen spieren gaan verkrampen. Sport zorgt ervoor dat je lichaam de overtollige spanning kwijt raakt en spieren beter doorbloed raken. Gedachtes en emoties die je bezighouden kunnen door sport hun kracht verliezen, waardoor je zorgelozer door het leven gaat.

 

Voeding: Invloed van voedingOvermatige stress zorgt ervoor dat ons lichaam langzaam wordt afgebroken, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontstaan. Goede voeding zorgt ervoor dat we ons sterk blijven voelen en dat het lichaam optimaal blijft functioneren. Hierdoor ben je weerbaarder tegen stress en spanning en geef je deze minder kans om schade in het lichaam aan te richten.

 

Leefstijl: Invloed van leefstijlStress hanteren lukt het beste met een gezonde leefstijl. Want hoe stopt je het piekeren en kun je het beste overweg met je emoties?
Door geestelijk in balans te zijn zorg je ervoor dat stressfactoren geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Je slaapt beter, leert gedachtes los te laten en laat spanning uit je lichaam vloeien. Met een gezonde leefstijl ga je zorgelozer door het leven en kun je eindelijk eens genieten van de rust in je hoofd.

Leer stress hanteren met de Sportbibliotheek

De informatie is altijd en overal voor je beschikbaar

De Sportbibliotheek is een responsive website

De Sportbibliotheek is de ideale manier om de door jou gekozen doelstelling te gaan bereiken. Het is zo ontwikkeld dat het hanteren en verminderen van stress met zo veel mogelijk sporten en met een lekker voedingspatroon mogelijk is. Maar het beste resultaat krijg je toch door te gaan letten op je eigen persoonlijkheid. Want als je weet hoe je reageert op stressinvloeden, kun je de methoden uit de Sportbibliotheek gebruiken om in de toekomst rustiger te reageren.

Met de Sportbibliotheek krijg je niet alleen veel informatie over sport, maar leer je ook de waarde van voeding op je gesteldheid. Daarnaast kun je met onze handige logboeken, afspeellijsten, uitgebreid beschreven oefeningen, verschillende (sport) schema’s en advies per email op een positieve manier stress leren te hanteren!

 

Met de producten uit de Sportbibliotheek krijg je:

Honderden artikelen over sport, voeding, leefstijl en zelfs schoonheid
Handige logboeken en voedingsdagboeken
Verschillende tools om je gezondheid te meten
Meer dan 100 uitgebreid beschreven (sport) oefeningen
Tientallen schema’s voor verschillende sporten
Overzichtelijke stappenplannen voor elke doelstelling
Extra resultaat met simpele winstpakkers
Vele tips, weetjes en voorbeelden vanuit de praktijk
Contact met een ervaren coach voor al uw vragen en problemen

Aantal mensen die we hebben geholpen...

In de afgelopen 15 jaar
1480
18312
1123

Over de producten van de Sportbibliotheek

Volg je trouwens onze blog al? Ook hier krijg je handige tips, inspirerende verhalen en interessante artikelen die je bij je sport, voeding of leefstijlwensen helpen. Daarbij krijg je ook nog eens gratis ons E-book “25 Supertips om je doelen te behalen”.

Ga snel naar

Schrijf je in voor onze wekelijkse tips

Schrijf je in om het e-book te ontvangen

Wil jij ook wekelijks onze tips voor bij je goede voornemens in je mailbox ontvangen, schrijf je dan snel in!

Je voornaam:

Je email:

 

* Als bonus ontvang je gratis het e-book '25 supertips om je sport, voeding en leefstijldoelen te halen'. Zo ga fantastisch van start!

 


Weten wat je krijgt met de Sportenbibliotheek

Altijd een voorproefje
14-dagen bedenktijd
Ga direct van start
Veilig en snel bestellen
10% doneren wij aan Nationaal Fonds Kinderhulp