Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Zelfvertrouwen vergroten

Hoeveel zelfvertrouwen heb jij?

Vergroot je zelfbeeld en assertiviteit
Een goede uitslag van de test

Verlegen zijn, onzeker zijn of jezelf wegcijferen voor andere mensen; het is vaak een eigenschap waar veel mensen wat aan willen doen. Door het zelfvertrouwen te vergroten kan men veel negatieve emoties doen verminderen en leert men op een goede en duidelijke manier ‘nee’ te kunnen zeggen.

Veel mensen kampen dan ook met een verminderd zelfvertrouwen en zijn onzeker of verlegen. Vaak vormen negatieve ervaringen in het verleden een belangrijke oorzaak en zal het geringe zelfvertrouwen zich uiten in passief gedrag. Men durft steeds minder keuzes te maken, trekt zich teveel de mening van andere aan en onderneemt steeds minder in het dagelijks leven. Men gaat in de slachtofferrol zitten en een proactieve houding is ver te zoeken.

Ongeacht wat men ook wil bereiken, vaak is een verminderd zelfvertrouwen een grote drempel bij het nastreven van de verschillende doelen. Doordat men veelvuldig aan zichzelf twijfelt, begint men er bij voorbaat al niet mee. Het is daarom altijd verstandig om je zelfvertrouwen te gaan vergroten; gelukkig is dit op verschillende manieren mogelijk.

Een zelfverzekerde houding kent vele voordelen

En daar ga jij van profiteren!

Het vergroten van een positiever zelfbeeld is niet zo moeilijk. Maar hier moet je wel wat voor doen! En als je weet van je zelf hoe verlegen of onzeker je bent, dan weet je ook gelijk dat dit niet zo maar gebeurt is. Maar laat je daar zeker niet van weerhouden, want:

 

♦  Je durft steeds meer uw eigen mening te geven

♦  Je bent minder vatbaar voor de mening van andere mensen

♦  Negatieve gedachtes en emoties zijn minder aanwezig

♦  Je voelt jezelf sterker en de moeite waard

♦  Je krijgt steeds meer een ‘open houding’ en bent toegankelijk voor anderen

♦  Je durft steeds meer zelfstandige keuzes te maken

♦  Je durft voor deze keuzes ook verantwoording te nemen

♦  Je neemt steeds meer een proactieve houding aan en gaat niet in de slachtofferrol zitten

♦  Je bent productiever op school en werk

♦  Je vergroot uw invloed op andere mensen

♦  Je krijgt een zelfverzekerde houding (rechtop)

♦  Je groeit als mens door het maken van keuzes en fouten.

Combineer sport, voeding & leefstijl

Want zo haal je het meeste resultaat

De beste resultaten bij je doelstelling krijg je met een combinatie van sport, voeding en leefstijl. Want de verschillende  onderdelen vullen elkaar perfect aan en vergroten de kans op geweldige resultaten. En het mooie is… Je bepaalt zelf met welk onderdeel je als eerste aan de slag gaat.

 

SportInvloed van sportDoor te gaan sporten wordt je steeds zekerder van uzelf. Echter is de ene sport hier geschikter voor dan de ander, maar gezamenlijk komen ze op hetzelfde neer: Je leert doelen te stellen en deze ook te behalen. Daarbij wordt, met de vorige succesbelevingen in het achterhoofd, de nieuwe sportpoging een stuk leuker. Met sport leert je jezelf en je lichaam goed kennen en raak je meer vertrouwt met je eigen kunnen. Het zelfvertrouwen zal hierdoor worden vergroot.  

 

Voeding:Invloed van voeding Iemand in een gezond lichaam zal zichzelf sterker voelen dan iemand die zichzelf constant futloos voelt. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je lichaam goed blijft functioneren en je niet afgeleid raakt door lichamelijke en geestelijke kwaaltjes. Door dit sterke gevoel raak je zekerder van jezelf en ben je eerder geneigd om beslissingen te nemen. Het zelfvertrouwen neemt zo toe.

 

Leefstijl:Invloed van leefstijl Negatieve gedachtes als ‘ik kan het toch niet’ of ‘het lukt toch nooit bij mij’, zijn niet goed voor het zelfvertrouwen. Erg reëel zijn deze gedachtes ook niet, maar ze zorgen wel voor veel onzekerheid. Een gezonde leefstijl zorgt dat je deze negatieve gedachtes kunt herkennen als ‘niet waar’ en ze gemakkelijker los kunt laten. Hierdoor zul je minder piekeren en voelt je hoofd leger. Gevolg is dat je steeds beter in staat raakt om een proactieve houding aan te nemen; waarbij je gemakkelijker beslissingen kunt nemen en probleemoplossend te werk gaat.

Vergroot je zelfvertrouwen met de Sportbibliotheek

De informatie is altijd en overal voor je beschikbaar

De Sportbibliotheek is een responsive website

De Sportbibliotheek is de ideale manier om de door jou gekozen doelstelling te gaan bereiken. Het is zo ontwikkeld dat het het opbouwen met zo veel mogelijk sporten mogelijk is. Maar het is nog effectiever om ook uw voeding en leefstijl langzaam iets te veranderen. Dat deze combinatie heel goed werkt, laten we zien in de Sportbibliotheek.

Met veel informatie over sport, voeding & leefstijl, handige logboeken, afspeellijsten, uitgebreid beschreven oefeningen, verschillende (sport) schema’s en advies per email krijg je het juiste duwtje in de rug bij het opbouwen van je zelfvertrouwen!

 

Met de producten uit de Sportbibliotheek krijg je:

Honderden artikelen over sport, voeding, leefstijl en zelfs schoonheid
Handige logboeken en voedingsdagboeken
Verschillende tools om je gezondheid te meten
Meer dan 100 uitgebreid beschreven (sport) oefeningen
Tientallen schema’s voor verschillende sporten
Overzichtelijke stappenplannen voor elke doelstelling
Extra resultaat met simpele winstpakkers
Vele tips, weetjes en voorbeelden vanuit de praktijk
Contact met een ervaren coach voor al uw vragen en problemen

Aantal mensen die we hebben geholpen...

In de afgelopen 15 jaar
1480
18312
1123

Over de producten van de Sportbibliotheek

Volg je trouwens onze blog al? Ook hier krijg je handige tips, inspirerende verhalen en interessante artikelen die je bij je sport, voeding of leefstijlwensen helpen. Daarbij krijg je ook nog eens gratis ons E-book “21 Supertips om je doelen te behalen”.

Ga snel naar

Schrijf je in voor onze wekelijkse tips

Schrijf je in om het e-book te ontvangen

Wil jij ook wekelijks onze tips voor bij je goede voornemens in je mailbox ontvangen, schrijf je dan snel in!

Je voornaam:

Je email:

 

* Als bonus ontvang je gratis het e-book '25 supertips om je sport, voeding en leefstijldoelen te halen'. Zo ga fantastisch van start!

 


Weten wat je krijgt met de Sportenbibliotheek

Altijd een voorproefje
14-dagen bedenktijd
Ga direct van start
Veilig en snel bestellen
10% doneren wij aan Nationaal Fonds Kinderhulp