Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Balsporten

Class

Overzicht van balsporten

In elke gemeente staan wekelijks vele sportbeoefenaars in de sporthal, gymzaal of op het grasveld om een balsport te beoefenen. Balsporten zijn er verschillende soorten en elk type sport heeft weer andere eigenschappen. Maar ze hebben ook dingen gemeen: je sport met een bal en probeert van de tegenstander te winnen.

Of je nu geïnteresseerd bent in basketbal, voetbal, handbal of hockey, alle balsporten gebeuren vaak in teamverband. Naast de gezelligheid tijdens het sporten, is er vaak ook tijd voor ontspanning na de wedstrijd. Een leuke combinatie van inspanning en ontspanning dus!

 

 

Balsporten beoefenen

Er zijn verschillende balsporten om te beoefenen en in elke gemeente zijn deze sportverenigingen wel aanwezig. Vooral op de hogere niveaus vinden er wedstrijden plaats, maar er zijn meestal ook teams waarbij men puur voor de gezelligheid gaat sporten. Dus op welk niveau je ook wilt sporten, er is altijd een mogelijkheid.

 

Overzicht balsporten:

Voetbal

Softbal

Hockey

Korfbal

Basketbal

Handbal

Trefbal

Beach volleybal

Volleybal

American Football

Rugby

Cricket

Honkbal

 

 

Balsporten en intensiteit

Hoe hoger het niveau van de balsport is, des te zwaarder zal dit zijn. Want de recreatieve sporter traint meestal maar 1 keer per week een uurtje en doet in het weekend met een wedstrijd mee. Terwijl de fanatieke balsporter echt leeft voor de wedstrijd en hier meerdere keren per week voor traint. Uiteraard zullen bij deze laatste sporter de behaalde resultaten ook groter zijn.

Met balsporten train je vooral de conditie en verbrand je wat calorieën. Maar omdat je niet heel gericht kunt trainen, zal het effect ook per sporter wisselend zijn. Daarnaast wordt er in de bepaalde seizoenen soms veel gesport en in andere wat minder. Ook dit heeft natuurlijk zijn weerslag op de resultaten.

 

 

Hoe krijg je meer resultaat bij de balsporten?

De Sportbibliotheek is speciaal ontwikkeld om je te helpen bij je sport, voeding en leefstijldoelen. Met onze kennisplatform heb je alle informatie die je voor je goede voornemens nodig hebt beschikbaar. Wil je gerichter aan je gezondheid werken dan hebben wij ook speciale programma’s en online cursussen ontwikkeld. En wil je liever een goede steun in de rug, dan is er altijd onze ‘Ultimate Mix‘. Maar de plekken hiervoor zijn wel beperkt, dus wees er snel bij!

Volg je trouwens onze blog al? Ook hier krijg je handige tips, inspirerende verhalen en interessante artikelen die je bij je sport, voeding of leefstijlwensen helpen. Daarbij krijg je ook nog eens gratis ons E-book “21 Supertips om je doelen te behalen”.