Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Fitness

Class

Overzicht van Fitness (onderdelen)

Fitness is voor de meeste mensen wel een bekende sport, maar niet voor iedereen even leuk. Je kunt er zeer gerichte resultaten mee bereiken, maar het zijn wel vaak saaie bewegingen om te doen. Want eigenlijk voor je gewoon een aantal keer een oefening uit en gat daarna naar de volgende. Niet heel uitdagend dus!

Maar wil je fitness leuker maken, dan is het zeker aan te raden om je meer in deze sport te verdiepen. Zo kun je nog gerichter trainen en blijf je variëren in je trainingen. Een fitnesstraining wordt zo nooit saai!

 

 

Fitness beoefenen

Wanneer je wilt gaan fitnessen, kun je meestal een los kaartje kopen of een abonnement aanschaffen. Bij dat laatste kun je niet alleen gebruik maken van de cardio apparataten (zoals de loopband of de fiets), maar ook meedoen met één van de vele groepslessen. Want bij de meeste sportscholen kun je ook andere sporten beoefenen zoals een aerobics, step of een spinningles.

Hoe je gaat fitnessen bepaal je dus helemaal zelf. Want je kunt alleen gaan fitnessen of juist in groepsverband. Dit laatste wordt ook wel een circuittraining genoemd. Veel van de overige groepslessen zijn een combinatie tussen fitness en danssporten en zorgen ook weer voor geweldige resultaten en een flinke dosis gezelligheid.

 

Overzicht fitness (sporten):

Fitness

 

Aerobics

 

Indoor cycling

 

Thai Bo

 

Circuit-fitness

 

Zumba

 

Steps

 

Bodyshape

 

Yoga

 

Pilates

 

Pole fitness

Overzicht Fysio Physics group:

Bigfit

 

Longfit

 

Oncofit

 

Rugfit

 

Diabetes en fit

 

Senior en fit

 

 

Overzicht Less mills:

BodyAttack

 

Bodystep

 

Bodybalance

 

Bodyvive

 

Bodycombat

 

RPM spinning

 

Bodyjam

 

SH’Bam

 

Bodypump

 

CXWorx

 

 

Fitness en intensiteit 

Fitness en krachttraining zorgt vaak voor negatieve gedachtes. Zo zijn vrouwen bang om te gespierd te worden, wat gelukkig nauwelijks mogelijk is. Om flink gespierd te raken moet men het mannelijke geslachtshormoon Testosteron hebben en zeer gericht trainen. Mannen willen dit graag en zullen zeker de eerste weken flink in spiermassa groeien. Vrouwen kweken met fitness vaak lange, slankere spieren die juist een mooi contour aan het lichaam geven.

Van fitness alleen zult je geen goede conditie krijgen. Natuurlijk krijgt je die wel als krachttraining combineert met de cardio apparaten, zoals het roeiapparaat, loopband of crosstrainer. En de conditie verbeter je natuurlijk ook wanneer je meedoet mee één van de vele groepslessen die meerdere keren op een avond worden aangeboden.

Qua calorieverbranding moet er een onderscheid worden gemaakt. Tijdens de fitness- en cardiotraining worden er op korte termijn calorieën verbrand. Maar het grote voordeel van krachttraining is het calorieverbruik op lange termijn. Want de spieren hebben enkele dagen nodig om te herstellen en gebruiken daarvoor energie (calorien). Dus zelfs wanneer u op de bank hangt, bent u calorieën aan het verbranden!

 

 

Hoe krijg je meer resultaat bij fitness?

De Sportbibliotheek is speciaal ontwikkeld om je te helpen bij je sport, voeding en leefstijldoelen. Met onze kennisplatform heb je alle informatie die je voor je goede voornemens nodig hebt beschikbaar. Wil je gerichter aan je gezondheid werken dan hebben wij ook speciale programma’s en online cursussen ontwikkeld. En wil je liever een goede steun in de rug, dan is er altijd onze ‘Ultimate Mix‘. Maar de plekken hiervoor zijn wel beperkt, dus wees er snel bij!

Volg je trouwens onze blog al? Ook hier krijg je handige tips, inspirerende verhalen en interessante artikelen die je bij je sport, voeding of leefstijlwensen helpen. Daarbij krijg je ook nog eens gratis ons E-book “21 Supertips om je doelen te behalen”.