Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Outdoor

Class

Overzicht van outdoor sporten

Wie in de buitenlucht wil sporten heeft voldoende mogelijkheden. Natuurlijk kunnen ook bepaalde andere sporten zoals voetbal en tennis buiten worden uitgevoerd; maar er zijn ook sporten die echt alleen buiten mogelijk zijn. En dat zijn de outdoor sporten.

Buiten is het heerlijk om te gaan sporten en ook nog eens erg gezond. De meeste buitensporten kunt u zelfstandig beoefenen, maar ook onder begeleiding van een instructeur in groepsverband uitvoeren. Daarnaast zijn veel van deze sporten gratis en ideaal voor mensen die een lidmaatschap of kaartje niet kunnen betalen.

 

  

Overzicht outdoor sporten:

Wandelen

 

Nordic walking

 

Hardlopen

 

Triatlon

 

Streetrunning

 

Fietsen

 

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Rolschaatsen / Skeeleren

 

Bootcamp

 

Paardensport

 

Frisbee

 

 

Intensiteit bij outdoor sporten

Bij outdoor sporten heb je de intensiteit zelf in de hand. Want je bepaalt zelf hoe lang, vaak en hoe zwaar je traint. Aan de ene kant is dat heel fijn, aangezien je alle vrijheid hebt om je training zelf in te richten. Aan de andere kant is dat ook heel moeilijk, want je bent immers geen sportinstructeur.

Wanneer je weet wat je doet kun je snel je conditie gaan verbeteren met verschillende sporten als hardlopen, fietsen of skeeleren. Maar je spierkracht verhogen is wat moeilijker, want hiervoor heb je goede materialen en de juiste kennis nodig. Ben je minimaal een half uur met een sport bezig, dan ben je ook calorieën aan het verbranden. Hoeveel dat er zijn is moeilijk te zeggen aangezien elke sport anders is.

Tip: een hartslagmeter of sporthorloge kan helpen een juist trainingsniveau te vinden.

 

 

 

HOE KRIJG JE MEER RESULTAAT BIJ DE outdoor sporten?

De Sportbibliotheek is speciaal ontwikkeld om je te helpen bij je sport, voeding en leefstijldoelen. Met onze kennisplatform heb je alle informatie die je voor je goede voornemens nodig hebt beschikbaar. Wil je gerichter aan je gezondheid werken dan hebben wij ook speciale programma’s en online cursussen ontwikkeld. En wil je liever een goede steun in de rug, dan is er altijd onze ‘Ultimate Mix‘. Maar de plekken hiervoor zijn wel beperkt, dus wees er snel bij!

Volg je trouwens onze blog al? Ook hier krijg je handige tips, inspirerende verhalen en interessante artikelen die je bij je sport, voeding of leefstijlwensen helpen. Daarbij krijg je ook nog eens gratis ons E-book “21 Supertips om je doelen te behalen”.