Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Vechtsporten

Class

Overzicht van vechtsporten

Er zijn veel verschillende vechtsporten te beoefenen en om vele redenen. De ene persoon wil werken aan zijn weerbaarheid, terwijl de ander vechtsporten gewoon leuk vind. Bij vechtsporten leer je jezelf niet alleen verdedigen, maar maak je het lichaam ook sterker. Daarnaast vraagt dit type sport niet alleen om veel respect voor de tegenstander en leraar, maar ook een flinke dosis discipline van jezelf.

Maar wees gerust als je deze discipline nu niet hebt; dit ga je gaandeweg ontwikkelen. En deze eigenschappen kun je de rest van je leven weer gebruiken voor andere dingen.

 

 

Een vechtsport beoefenen

Zowel jong als oud kan een vechtsport beoefenen en zich opgegeven van een school of vereniging naar keuze. Je kunt zelf kiezen of je vaak traint, en aan wedstrijden mee gaat doen, of dat je op recreatief niveau een vechtsport gaan beoefenen. Elke vechtsport heeft weer zijn eigen oorsprong en kenmerken, dus het is altijd belangrijk om te kijken of de gekozen sport bij je past. Anders probeer je gewoon een andere vechtsport uit.

 

Overzicht vechtsporten:

Judo

 

Aikido

 

Karate

 

Krav Maga

 

Boksen

 

Jiu Jitsu

 

Capoeira

 

Hapkido

 

Jeet kune do

 

Kendo

 

Kick boksen

 

Ninjutsu

 

Kung fu

 

Taekwondo

 

Zelfverdediging

 

Schermen

 

Worstelen

 

Kenpo

 

Mixed Martial Art

 

 

Intensiteit bij vechtsporten

Het beoefenen van een vechtsport is meestal erg zwaar, maar dit is geen reden om dit type sport niet te gaan beoefenen. Want je begint rustig en bouwt dit steeds verder uit. Uiteindelijk wil je steeds beter worden en je grenzen steeds meer verleggen. En een goede vechtsportleraar kan je hier uitstekend bij helpen.

Door de hoge intensiteit van een vechtsport, zul je snel je conditie verbeteren en steeds sterker worden. Hiervoor gebruik je ook een flinke dosis energie (lees calorieën), waardoor je ook zult afvallen. Maar dit is wel afhankelijk van het aantal keren per week wat je traint.

Een geweldig resultaat van het beoefenen van een vechtsport is ook je geestelijke gesteldheid. Dit type sport is namelijk erg goed om van stress af te komen, waardoor je jezelf na elke training heerlijk ontspannen en rustig voelt. En dit neem je de volgende dag weer mee in je dagelijks leven.

 

 

HOE KRIJG JE MEER RESULTAAT BIJ DE BALSPORTEN?

De Sportbibliotheek is speciaal ontwikkeld om je te helpen bij je sport, voeding en leefstijldoelen. Met onze kennisplatform heb je alle informatie die je voor je goede voornemens nodig hebt beschikbaar. Wil je gerichter aan je gezondheid werken dan hebben wij ook speciale programma’s en online cursussen ontwikkeld. En wil je liever een goede steun in de rug, dan is er altijd onze ‘Ultimate Mix‘. Maar de plekken hiervoor zijn wel beperkt, dus wees er snel bij!

Volg je trouwens onze blog al? Ook hier krijg je handige tips, inspirerende verhalen en interessante artikelen die je bij je sport, voeding of leefstijlwensen helpen. Daarbij krijg je ook nog eens gratis ons E-book “21 Supertips om je doelen te behalen”.