Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Water & strandsporten

Class

Overzicht van water- en strandsporten

De water- en strandsporten zijn seizoensgebonden of kunnen op vakantie worden beoefend. Het is door de onbekendheid van deze sporten, en het gemak waarmee u deze op eigen houtje kunt proberen, dat er vaak ongelukken plaatsvinden. Daarentegen zijn deze sporten erg leuk om te proberen, want het is heerlijk om in te buitenlucht te sporten.

Met veel water- en strandsporten ziet u ook nog eens wat. Je bent niet alleen maar in een saaie gymzaal aan het sporten, maar kunt juist grote afstanden afleggen en nieuwe plekken ontdekken. En daarmee bevorder je zowel lichamelijke gezondheid als je geestelijke.

 

 

Beoefenen van water- en strandsporten

Water- en strandsporten zijn heerlijk om te beoefenen, maar kennen dus wel gevaren. Wanneer je eerst enkele lessen neemt, weet je wat je moet doen als er opeens een rukwind langs komt of de stroming te sterk wordt. Door lessen bij een ervaren instructeur te nemen, kunnen de verschillende sporten dan ook door iedereen worden beoefend.

 

Overzicht water- en

Surfen

Strandsporten:

Roeien

 

Kanovaren

 

Zeilen

 

Beach soccer

 

Beach volleybal

 

Kitesurfen

 

Rafting

 

Wakesurfing

 

Windsurfen

 

 

Intensiteit van water- en strandsporten

Pittig zijn de water- en strandsporten wel. Want de spieren worden intensief gebruik en dat vaak een langere tijdsperiode. Gevolg is wel dat niet alleen de conditie toeneemt, maar ook de spierkracht. En aangezien dit buiten gebeurt, zal ook de geestelijke gesteldheid verbeteren. Na een training zul je jezelf afgepeigerd, maar voldaan voelen.

Door dat intensieve gesport op lange termijn bent u ook flink wat calorieën aan het verbranden. Aangezien elke water- en strandsport anders is, verschilt ook het calorieverbruik per sport. Maar gemiddeld genomen zul je tussen de 350 en 500 calorieën per 60 minuten sporten verbranden.

 

 

 

HOE KRIJG JE MEER RESULTAAT BIJ water- en strandsporten?

De Sportbibliotheek is speciaal ontwikkeld om je te helpen bij je sport, voeding en leefstijldoelen. Met onze kennisplatform heb je alle informatie die je voor je goede voornemens nodig hebt beschikbaar. Wil je gerichter aan je gezondheid werken dan hebben wij ook speciale programma’s en online cursussen ontwikkeld. En wil je liever een goede steun in de rug, dan is er altijd onze ‘Ultimate Mix‘. Maar de plekken hiervoor zijn wel beperkt, dus wees er snel bij!

Volg je trouwens onze blog al? Ook hier krijg je handige tips, inspirerende verhalen en interessante artikelen die je bij je sport, voeding of leefstijlwensen helpen. Daarbij krijg je ook nog eens gratis ons E-book “21 Supertips om je doelen te behalen”.