Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Andere en gehandicapte sporten

Bekijk alle sporten – deel 5

Wilt u gezonder gaan leven, dan is het belangrijk om een leuke sport te zoeken.  De gekozen sport moet goed bij u passen, zodat u deze een langere tijd kunt beoefenen. En past de sport toch niet bij u, laat u hierdoor niet demotiveren en probeer andere sporten uit. Vaak kunt u bij een sportvereniging of sportaccommodatie voor een klein bedrag een proefles volgen en zien of dit een leuke sport voor u is.

EAndere sporten om te beoefenenr zijn andere sporten die in Nederland vrij onbekend zijn en toch door een flink aantal mensen worden beoefend. Voor de trainingslocatie moet u soms even zoeken, maar ze zijn wel degelijk te vinden.

 

 

Overzicht andere sporten:

Lacrosse

 

Bossaball

 

Croquet

 

Floorball

 

Horseball

 

Kaatsen, Fries spel

 

Kanopolo (kajakpolo

 

Klootschieten

 

Polo

 

Floorball (unihockey

 

 

 
Sporten met een handicapNiet voor alle mensen is het gemakkelijk te gaan sporten. Een aantal heeft een
handicap en komt daardoor al gelijk enkele drempels tegen. Want welke sport is er te beoefenen? Welke kan ik doen? En is de sportaccommodatie in de buurt geschikt voor mijn handicap? In de loop der jaren zijn er daarom een aantal sporten voor mensen met een handicap ontwikkeld. Hier wordt vaak met verschillende handicapklassen gewerkt en kan op recreatief, maar ook op wedstrijdniveau worden beoefend.

 

Overzicht sporten voor

Boccia

mensen met een handicap:

Goalball

 

ID-voetbal

 

G-voetbal

 

CP-voetbal

 

Rolstoel-rugby (murderbal)

 

Showdown

 

Sledgehockey

 

Atletiek voor gehandicapte sporters.

 

 


 

Mist u een sport?

Binnen de sportbibliotheek van EerlijkSportAdvies zijn zoveel mogelijk sporten opgenomen. Het kan natuurlijk zijn dat onbekende of nieuwe sporten niet worden vermeld binnen ons overzicht van alle sporten. Indien u een sport mist, vragen wij u dit te melden via onze contactpagina. Naast het opnemen van nieuwe sporten binnen onze sportbibliotheek, staan we ook altijd open voor het proberen van (nieuwe) sporten.