Specialist in online sport, voeding & leefstijl programma’s

Gymnastiek – schaatsen – water & strandsporten

Bekijk alle sporten – deel 3

Wilt u gezonder gaan leven, dan is het belangrijk om een leuke sport te zoeken.  De gekozen sport moet goed bij u passen, zodat u deze een langere tijd kunt beoefenen. En past de sport toch niet bij u, laat u hierdoor niet demotiveren en probeer andere sporten uit. Vaak kunt u bij een sportvereniging of sportaccommodatie voor een klein bedrag een proefles volgen en zien of dit een leuke sport voor u is.

Vormen van gymnastiekGymnastiek beoefenen kan vaak in verschillende vormen en is door de zwaarte van de verschillende sporten niet erg geschikt voor mensen van middelbare leeftijd. Maar gelukkig komen er steeds meer nieuwe vormen bij, waaronder de Meer Bewegen Voor Ouderen gymnastiek groepen in de sporthal of het zwembad.

 

 

Overzicht gymnastiek:

Turnen

 

Gymnastiek

 

Ritmische gymnastiek

 

Meer bewegen voor ouderen

 

Watergymnastiek (aquasporten)

 

Zwangerschapsgymnastiek

 

 

Schaatsen en wintersportenBij schaatsen denken we vaak aan de winter en aan het sporten in de frisse buitenlucht. Aangezien ons klimaat steeds minder strenge winters heeft, raakt men helaas steeds minder met deze sport bekend. Maar op veel plekken zijn overdekte schaatsbanen waar u het hele jaar door de schaatssporten kunt beoefenen. Dit kan op wedstrijd- en recreatief niveau.

 

 

Overzicht wintersporten:

Schaatsen

 

Lange baan

 

Sprint

 

Shorttrack

 

 

 

IJshockey

 

Kunstschaatsen

 

Skiën

 

Snowboarden

 

Curling

 

 

 
DeWater en strandsporten water- en strandsporten zijn seizoensgebonden of kunnen op vakantie worden beoefend. Het is door de onbekendheid van deze sporten, en het gemak waarmee u deze op eigen houtje kunt proberen, dat er vaak ongelukken plaatsvinden.

Wanneer u eerst enkele lessen neemt, weet u wat u moet doen als er opeens een rukwind langs komt en kunt u hierop anticiperen. Door lessen bij een ervaren instructeur te nemen, kunnen de verschillende sporten door iedereen worden beoefend.

 

Overzicht water- en

Surfen

Strandsporten:

Roeien

 

Kanovaren

 

Zeilen

 

Beach soccer

 

Beach volleybal

 

Kitesurfen

 

Rafting

 

Wakesurfing

 

Windsurfen

 

 

 
Desporten met een racket verschillende racketsporten
 vinden meestal plaats in een sporthal, alhoewel tennis en tafeltennis ook in de buitenlucht kunnen worden beoefend. U kunt wekelijkse lessen gaan volgen, maar ook tegen een vriendin een wedstrijdje spelen.                                                                                              

 

Overzicht racketsporten

Tennis

 

Squash

 

Tafeltennis

 

Badminton